Mamy własną kuchnię wyposażoną w nowoczesny i profesjonalny sprzęt gastronomiczny, w tym, najnowszej generacji piec konwekcyjno-parowy, dający możliwość przyrządzania lekkostrawnych dań na parze.
Serwujemy posiłki, które oparte są na tradycyjnych potrawach kuchni polskiej, dostosowane do wieku i potrzeb rozwojowych naszych przedszkolaków.
Personel kuchenny to osoby z doświadczeniem, zamiłowaniem i pasją do gotowania.
Nad prawidłowym żywieniem dzieci czuwa dietetyk z wieloletnim doświadczeniem Pani Monika Dziemidowicz prowadząca własną poradnię dietetyczną ekoDIETETYK w Warszawie.
Posiłki w naszym przedszkolu to niewątpliwie ważne wydarzenie. Staramy się stosować rozmaite formy zachęt do ich spożywania. Przede wszystkim nie zmuszamy przedszkolaków do jedzenia, a zachęcamy do próbowania nowych potraw. Panie kucharki dokładają wszelkich starań, aby potrawy wyglądały estetycznie i kolorowo. Menu wzbogacone jest w owoce sezonowe, orzechy, rodzynki, suszone morele, śliwki, żurawinę, migdały, pestki słonecznika i dyni.